Slotavond van de vierdaagse in 2022 in het Volkspark met verklede deelnemers.
Slotavond van de vierdaagse in 2022 in het Volkspark met verklede deelnemers. Foto: Avond4daagse.

Avond4daagse wordt een sprankelend en gezellig wandelfeest

Algemeen

RIJSSEN – De Hema Avond4daagse van dit jaar wordt een sprankelend wandelfeest voor iedereen. Dinsdagavond lieten organisatoren Dorien Willems en Anne-Mary Koedijk in het programma PlatZat bij Radio350 weten dat zich al meer dan 1000 mensen hebben opgegeven.

De Hema Avond4daagse wordt van 6 tot en met 9 juni gelopen en er staat heel wat op het programma. “Bedrijven en scholen zijn aangeschreven,” aldus Willems. “Heel veel scholen doen ook mee en dat stimuleert ook weer anderen om mee te doen. We willen graag alle lagen van de bevolking erbij te betrekken. Als kinderen meedoen, doen vaak ook ouders en grootouders mee. Maar ook veel bedrijven hebben zich aangemeld.”

Nieuw 

Twee jaar geleden leek de fut er opeens uit. “Dat ging ons zeer aan het hart en we hebben toen toch een groep mensen bij elkaar kunnen krijgen die dit laagdrempelige wandelevenement een nieuwe impuls wilde geven. Dat is gelukt, maar we waren vorig jaar te laat met het aanvragen van de vergunning, zodat er niet meer dan 500 deelnemers mochten meedoen. Dit jaar is dat allemaal in orde en kan iedereen weer deelnemen.”

Kampus-Hema-Zwembad

De organisatie kwam in aanraking met Ard Schuitert van de Hema die bereid was het evenement te sponsoren. De sponsorovereenkomst werd begin dit jaar getekend in de Hema-winkel aan de Haarstraat. Juist deze winkel gaat een bijzondere rol spelen bij de Avond4daagse, want de karavaan wandelaars gaat op de laatste wandeldag dwars door de Hema-winkel van de Haarstraat naar de Bouwstraat. Overigens is er nog een gebouw waar de wandelaars dwars doorheen gaan en dat is het gebouw van de Kampus achter het NS-station. En de wandelaars gaan dwars door het nieuwe zwembad op de Koerbelt dat 1 juni wordt geopend.

Tompouce & Takkie

Het start- en eindpunt is het Volkspark. “Daar hebben we de ruimte voor zo veel wandelaars,” zeggen de organisatoren. “Dat is ook uit veiligheidsoverwegingen heel erg wenselijk.” Voor de veiligheid doen ook weer de Politiekids mee. In het Volkspark komt een mega tompouce te staan, een enorme rookworst en Takkie, de hond uit de bekende kinderboeken van Jip en Janneke.

Mindervaliden

Om te laten zien dat de wandelvierdaagse echt voor iedereen is, wordt woensdagavond een speciale wandeltocht gehouden van 2,5 kilometer voor mindervaliden. Daaraan wordt meegewerkt door de Regiobankmedewerkers en start om 19.00 uur.

Uitdaging

Het organiseren van een wandelevenement met zo veel deelnemers is een spannende uitdaging voor de organisatoren, maar volgens Willems en Koedijk is de bereidheid om mee te helpen hartverwarmend. “Lopen is gezond en meedoen is niet duur. Tot eind mei kan er nog worden ingeschreven via de website www.avond4daagserijssen.nl Daar is ook alle informatie over de verkleedwedstrijd te vinden. Alle ingeschreven deelnemers krijgen een medaille van de Avond4daagse 2023.

 

https://www.deweekvanrijssen.nl/algemeen/algemeen/19392/avond4daagse-wordt-een-sprankelend-en-gezellig-wandelfeest