Na de vorig jaar geïntroduceerde Regiobank 2,5 km is er weer een bijzondere tocht toegevoegd aan de Avond4daagse Rijssen. Samen met KOSMO, een bekende kinderopvangorganisatie in Twente en de Achterhoek, en JOGG, gericht op het structureel gezonder maken van de omgeving waarin kinderen opgroeien, heeft de Avond4daagse Rijssen een mooi nieuw initiatief gelanceerd: de KOSMO JOGG Peuter2daagse. Dit evenement, gericht op peuters tussen twee en vier jaar oud, voegt een nieuwe dimensie toe aan de traditionele Avond4daagse en heeft tot doel om jonge kinderen op een leuke en actieve manier te betrekken bij gezonde activiteiten.

De Peuter2daagse vindt plaats op woensdag 29 en vrijdag 31 mei 2024, met routes van ongeveer 1 kilometer op beide dagen. De start en finish zijn bij de vestiging van KOSMO/Kiddo aan de Lentfersweg, waarbij alle peuters uit Rijssen welkom zijn om deel te nemen.

Het uitzetten van de route en de begeleiding worden verzorgd door medewerkers van KOSMO, JOGG, en vrijwilligers van de Avond4daagse organisatie. Peuters die zijn ingeschreven en op die dag in de kinderopvang zitten, worden begeleid door KOSMO-medewerkers. Voor alle andere peuters wordt verwacht dat hun ouders meelopen.
Tijdens de hele route zullen de peuters een 1 km lange vlaggenlijn volgen, die door peuters zelf is gemaakt.
Naast het wandelen, zijn er ook leuke activiteiten toegevoegd aan de route .Op woensdag komen de peuters langs en door PIUS X, waar een voorleesmoment georganiseerd wordt in samenwerking met de bibliotheek en waar ze een stukje fruit krijgen. Op vrijdag komen ze langs De Reling en de ROEF, waar nogmaals een voorleesmoment plaatsvindt, waarbij bewoners van harte worden uitgenodigd om de peuters rond 09.45/10.00 uur aan te moedigen.

Inschrijven kan net als voor de andere afstanden via de website van de Avond4daagse Rijssen. Als de peuters twee dagen hebben meegelopen ontvangen ze vrijdag na afloop een medaille.