RIJSSEN – Met ingang van volgend jaar treedt de HEMA op als hoofdsponsor van de Avond4daagse. Het bestuur van de Avond4daagse en HEMA-directeur Ard Schuitert zetten onlangs hun handtekening onder het contract. Dat gebeurde in de HEMA-winkel aan de Grotestraatzijde.

Schuitert wil de HEMA Avond4daagse als laagdrempelig sportevenement graag ondersteunen. “Een evenement voor alle mensen, net als onze winkel,” zegt Schuitert. De Rijssense HEMA-vestiging strekt zich uit tussen twee straten: de Bouwstraat en de Haarstraat. Als komisch onderdeel van de vierdaagse wandeltocht gaat de stoet straks door de HEMA-winkel, wat naadloos aansluit bij de nieuwe naam: HEMA-Avond4daagse.

Groepen welkom

De HEMA Avond4daagse Rijssen kan in 2023 weer in vertrouwde vorm worden gehouden. “Vorig jaar hadden we nog te maken met een vervelende nasleep van corona: de vergunning was niet tijdig ingediend, waardoor wandelaars alleen op individuele basis mochten meedoen. Komend jaar kunnen ook groepen zich weer inschrijven voor het wandelfestijn.”

Redding

De avondwandelvierdaagse in Rijssen bestaat al heel lang. “Na twee coronajaren dreigde er in 2022 een einde te komen aan de wandelvierdaagse. We vonden dat jammer en we hebben toch nog een ultieme poging gewaagd om het evenement te redden. Met een aantal enthousiaste mensen hebben we dat kunnen voorkomen.” De organisatie is met hernieuwd elan opgepakt en dankzij een grote groep vrijwilligers en sponsoren zien we het weer helemaal zitten,” aldus Willems.